NEA

Τι να κάνουμε;

Ενα ερώτημα πλανάται πάνω από τον κόσμο όπου 10 υπερδισεκατομμυριούχοι μέσα στην πανδημία διπλασίασαν τον πλούτο τους όταν το υπόλοιπο 99% της ανθρωπότητας είδε την υγεία του και τα εισοδήματά του να συντρίβονται.

Στον κόσμο που οι 5 πλουσιότεροι του πλανήτη έχουν υπερδιπλασιάσει την περιουσία τους από 405 δισεκατομμύρια δολάρια σε 869 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2020 -με ρυθμό 14 εκατομμύρια δολάρια την ώρα- ενώ σχεδόν 5 δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν γίνει φτωχότεροι, αποκαλύπτει η νέα έκθεση της« Oxfam» για την ανισότητα και την παγκόσμια εταιρική ισχύ.

Ενα ερώτημα πλανάται πάνω από τον κόσμο που από το 2020 δημιουργήθηκε πλούτος ύψους 42 τρισ. δολαρίων με τα 2/3 αυτού του πλούτου να καταλήγουν στο πλουσιότερο 1% του παγκόσμιου πληθυσμού και την συνολική περιουσία των δισεκατομμυριούχων να αυξάνεται – εν μέσω πανδημίας, εκατομμυρίων νεκρών, υγειονομικής και οικονομικής καταστροφής – κατά 2,7 δισ. δολάρια την ημέρα!

Ένα ερώτημα πλανάται πάνω από τον κόσμο όπου 500 Κροίσοι, το 0,000066% του παγκόσμιου πληθυσμού, κατέχουν πλούτη τριπλάσια από την Αφρική των 65 χωρών και των 1,3 δις κατοίκων…   

Ένα ερώτημα πλανάται πάνω από τον κόσμο όπου η περιουσία του 1% των πλουσιότερων πολιτών του κόσμου αντιστοιχεί σε ποσό υπερδιπλάσιο του αθροιστικού πλούτου των 6,9 δισεκατομμυρίων λιγότερο πλούσιων ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη.

Ένα ερώτημα πλανάται  πάνω από την Ευρώπη των 120 εκατομμυρίων φτωχών και απόκληρων.

 Ενα ερώτημα πλανάται πάνω από την Ελλάδα της καταχνιάς, της κατάθλιψης, της αιθαλομίχλης, της κρίσης, της πανδημίας, των Μνημονίων, της ακρίβειας, του ζόφου: «Τι να κάνουμε;»…

Νέα των Περιβαλλοντικών Συλλόγων του Κορινθιακού

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Κοινωνικη δικτυωση