NEA

Το Σάββατο 6 Νοέμβρη βγαίνουμε στο δρόμο!

Την ώρα που οι "σωτήρες" του πλανήτη θα συζητούν για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης στη Γλασκόβη, εμείς θα διαδηλώνουμε ενάντια στο σύστημα που υπηρετούν!
Αυτό, που είναι υπεύθυνο για τη λεηλασία του πλανήτη με κάθε τρόπο και μέσο.
Αυτό, που πρώτα σου δημιουργεί το πρόβλημα και μετά έχει το θράσος να σου επιβάλει τις "λύσεις".
Αυτό, που έχει βάλει το κέρδος πάνω από τη Φύση και τους ανθρώπους, πάνω από την ίδια τη ζωή.
Η σύνοδος της Γλασκόβης για το Κλίμα μοιάζει με εικόνα από κηδεία, όπου οι δολοφόνοι του νεκρού παριστάνουν τους τεθλιμμένους συγγενείς, κλαίνε με αναφιλητά, δίνουν χαρτζιλίκια για τα έξοδα της τελετής και κερνάνε τον καφέ της παρηγοριάς για το ξεκάρφωμα. Όμως, για τα εγκλήματα τους έχουν αφήσει τα αποτυπώματά τους παντού:
Από τον Αμαζόνιο μέχρι την Κρήτη.
Γιατί έγκλημα στην εποχή της κλιματικής αλλαγής είναι να να παραχωρείς με νόμο τις θάλασσες της Κρήτης στις πολυεθνικές του πετρελαίου για έρευνες και εξορύξεις υδρογονανθράκων. Ειδικότερα όταν στο βιογραφικό αυτών των εταιρειών υπάρχουν μεγάλες περιβαλλοντικές καταστροφές.
Είναι συμβόλαιο θανάτου για την εξόντωση των θαλάσσιων θηλαστικών από τις σεισμικές έρευνες, για να καθαρίσουν τα "οικόπεδα τους" και να προχωρήσουν στην εξόρυξη των όποιων κοιτασμάτων. Μια εξόρυξη που για πρώτη φορά στην ιστορία θα γίνει σε βάθη μεγαλύτερα των 3000 μέτρων, χωρίς να υπάρχει καν τεχνογνωσία για κάτι τέτοιο. Αλήθεια, τι περιμένουν ότι θα συμβεί αν πάει κάτι στραβά εκεί κάτω; Τι πιστεύουν ότι θα γίνει στην - πολύ πιθανή - περίπτωση που υπάρξει διαρροή πετρελαίου στη θάλασσα; Εμείς ξέρουμε. Θα σημαίνει το τέλος του νησιού μας όπως το ξέρουμε και μαζί ολόκληρης της Μεσογείου που αποτελεί μια κλειστή θάλασσα. Καμία έξοδο διαφυγής...
Εγκλήματα όμως γίνονται και τώρα, αυτήν τη στιγμή που μιλάμε. Εγκλήματα που γίνονται στο όνομα της περίφημης "πράσινης ανάπτυξης".
Της μπίζνας του Κράτους των Επενδυτών, που δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα στο περιβάλλον απ' αυτά που ευαγγελίζεται πως θα λύσει.
Βουνά, πεδιάδες και αρχαιολογικοί χώροι γίνονται εργοτάξια, βιομηχανικές ζώνες για τερατώδεις ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά.
Διανοίξεις δρόμων μέσα σε υποτίθεται προστατευόμενες περιοχές, για να περάσουν τα εξαρτήματα, τα σύνεργα του οικολογικού εγκλήματος. Ξεπάτωμα δέντρων και διώξιμο των πουλιών. Απαγορευμένες περιοχές για οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα. Μια "ανάπτυξη" πέρα κι έξω από τα μέτρα και τις δυνατότητες, τα δεδομένα και τις ανάγκες του τόπου μας. Μια "ανάπτυξη" για την εύκολη κονόμα των επενδυτών.
Γι' όλα αυτά και γι' άλλα τόσα, θα βγούμε στο δρόμο το ερχόμενο Σάββατο 6 Νοέμβρη. Θα βγούμε στο δρόμο για να μην μας πάρουν τα βουνά και τις θάλασσες. Για να φωνάξουμε για όλα εκείνα που δεν έχουν φωνή. Για να πούμε στους "σωτήρες", τους "ηγέτες" και τους "ειδικούς":
Ως εδώ με την "ανάπτυξη" σας!
Ως εδώ με το σύστημα σας!
Δεν θυσιάζουμε τους τόπους μας και τις ζωές μας για τα κέρδη σας!
Πετρέλαια και ΒΑΠΕ δεν θέλουμε στην Κρήτη!
Ούτε στο Λιβυκό, ούτε στον Ψηλορείτη!
 

Συγκέντρωση: Σάββατο 6 Νοέμβρη 2021, 12μμ

Πλ. Ελευθερίας / Ηράκλειο Κρήτης

Πρωτοβουλία Κρήτης ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων
 
04/11/2021
ΠΗΓΗ: el-gr.facebook

Νέα των Περιβαλλοντικών Συλλόγων του Κορινθιακού

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Κοινωνικη δικτυωση