Θέατρο Περιγιαλίου: Eγώ ο Μάρκος Βαμβακάρης

Στο θέατρο ΣΤΟΑ 0 Θανάσης Παπαγεωργίου, που σκηνοθετεί και ερμηνεύει την αυτοβιογραφία του Μάρκου Βαμβακάρη.

Στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2018  ώρα 8:30 μμ

Κρατήσεις θέσεων στα τηλ 2741086330, 698 9189 368, 698 469 7844.

ΕΓΩ, Ο ΜΑΡΚΟΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ

Ένας μονόλογος με τον ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Αυτός είναι ο τίτλος του μονόλογου που έγραψε η Νάνση Τουμπακάρη και που ερμηνεύει ο Θανάσης Παπαγεωργίου, ένας μονόλογος βασισμένος στις αφηγήσεις του ίδιου του Μάρκου, έτσι όπως καταγράφηκαν στο βιβλίο ‘’Μάρκος Βαμβακάρης, Αυτοβιογραφία’’ που επιμελήθηκε η Αγγελική Βέλλου-Κάϊλ.
Η ζωή του βασανισμένου ποιητή, συνθέτη, μπουζουξή και τραγουδιστή, του μεγάλου ρεμπέτη, του αριστοκράτη μάγκα που με το έργο του καθόρισε την πορεία του αστικού λαϊκού τραγουδιού, συμπυκνώνεται μέσα στην εξομολόγηση - συνέντευξη που έδωσε το 1969, τρία χρόνια πριν τον θάνατό του. Όπως λέει ο ίδιος “Παίρνω το θάρρος να εκθέσω τα αμαρτήματά μου στον κόσμο. Σ’ έναν κόσμο που εγώ του τραγούδησα τις χαρές του, τις λύπες του, τα πλούτη του, τη φτώχεια του, την ορφάνια του, την ξενιτιά του. Αυτός ο κόσμος θέλω να γίνει ο εξομολόγος μου”. Ωστόσο η εξομολόγησή του δεν αποτελεί απλά μια αφήγηση των γεγονότων της ζωής του αλλά μια, εκπληκτικής καθαρότητας, θαρραλέα μαρτυρία της εποχής του.
Τα 150 περίπου τραγούδια του, γραμμένα μέσα από την εσωτερική του ανάγκη να εκφράσει εκείνο που τον βασάνιζε, δικαιώνουν την άποψη του μελετητή του ρεμπέτικου Παναγιώτη Κουνάδη ότι πρόκειται για τον “εν δυνάμει αναρχικό πατέρα της μεγάλης παρέας της μαγκιάς του Πειραιά”. Ο γιος του Στέλιος επενδύει την παράσταση με μερικές από τις μελωδίες του ίδιου του Μάρκου, έτσι όπως τις άκουσε και τις διδάχτηκε από εκείνον.
Η παράσταση, που απετέλεσε μια από τις σημαντικότερες ερμηνείες της περασμένης χρονιάς(και που επαναλαμβάνεται από τις 5 Οκτωβρίου στο Θέατρο ΣΤΟΑ για δεύτερη χρονιά), είναι σε σκηνοθεσία του ερμηνευτή, με σκηνικό και κοστούμια της Λέας Κούση και μουσική επιμέλεια, του σκηνοθέτη.

Διάρκεια 95΄

 

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Κοινωνικη δικτυωση