ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ!!!!

Απ' ό,τι βλέπω στα προεκλογικά προγράμματα σχεδόν όλων των κομμάτων, το θέμα "Προστασία του Περιβάλλοντος" καλύπτεται αποκλειστικώς,

εμμονικώς και μόνον από τον στόχο της ολοένα και μεγαλύτερης διείσδυσης των αιολικών στο ενεργειακό μείγμα. Π.χ. δεν βλέπω πουθενά η έννοια "Προστασία του Περιβάλλοντος" να καλύπτεται από στόχους όπως "δημιουργία και προστασία μεγάλων περιφερειακών δασικών οικοσυστημάτων" ή "θαλάσσιων πάρκων", δηλαδή να αφήσουμε τη φύση όπως είναι, να τη σεβαστούμε και να την προστατεύσουμε, βρε αδερφέ. Όοοχι. Το Περιβάλλον θα το σώσουμε ξεριζώνοντας δάση και βάζοντας στη θέση τους ανεμογεννήτριες. Τελεία, παράγραφος.

...Επίσης, διαπιστώνουμε μια μεγάλη αντίφαση: ενώ όλοι "κόπτονται" για την προστασία του Περιβάλλοντος (προτείνοντας, όπως είπαμε, ως μόνη λύση την εγκατάσταση ΑΠΕ ακόμα και στα κεφάλια μας, εάν μπορούσαν...) και καταριούνται τα ορυκτά καύσιμα (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, κτλ), βλέπουμε όμως κάτι περίεργο: η "ευαισθησία" αυτή εξαφανίζεται όταν μπαίνει στα προεκλογικά σχέδια ο όρος "ανάπτυξη" (θαύμα, θαύμα!...).

...Έτσι, βασική παράμετρος της "ανάπτυξης" που αποδέχονται οι περισσότεροι διεκδικητές της εξουσίας είναι οι εξορύξεις ορυκτών καυσίμων, πετρελαίου και φυσικού αερίου, σε στεριά (Ήπειρος) και θάλασσα (Κρήτη, Ιόνιο, κτλ). Με ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται, ιδιαίτερα σε εξαιρετικά σεισμογενείς περιοχές, αλλά και σε περιοχές με σπάνια οικοσυστήματα. Περιοχές που, συν τοις άλλοις, ζουν από τον τουρισμό...

...Δηλαδή, το πλάνο είναι: ανεμογεννήτριες σε κάθε εκατοστό γης στη στεριά, εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στα "θαλάσσια και χερσαία οικόπεδα" μας. Τα οποία δίνουμε και μπιρ παρά στους διεθνείς κολοσσούς του κλάδου (π.χ. για την εκμετάλλευση των χερσαίων οικοπέδων της Ηπείρου, το ελληνικό κράτος θα πάρει μόλις 900 εκ. ευρώ σε βάθος 20ετίας! Που έναν έρανο να κάναμε όλοι θα τα μαζεύαμε, βρε παιδιά, να τους τα δώσουμε εμείς, αν υπάρχει τόση ανάγκη!).

...Παράλληλα, στα ψηφοδέλτια των διαφόρων κομμάτων έχουν διεισδύσει όλοι αυτοί οι οποίοι εκπροσωπούν τα παραπάνω συμφέροντα. Ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε, όποιος ενδιαφέρεται inbox.

...Kαι ερωτώ εκ νέου: υπάρχει σωτηρία; Κάπου, κάπως, κάποτε;

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Κοινωνικη δικτυωση